maanantai 22. syyskuuta 2008

Blogien tiirailua kipeänä


Pidin tässä yöllä ikkunaa auki ja sen johdosta iski sitten flunssa, joten ennen keskiviikkoa ei varmaan ole lounasta tiedossa. No kun flunssa valvottaa minua ja kolmea karvakorvaani, niin mikäs sen parempaa ajanvietettä kuin tutkailla millaisia vegaani blogeja maailmalla on. Blogit on loistava keksintö Yrttipurkki maustehyllyssä blogista löytyi tämänpäiväinen ruoka kun kokeilin aivan loistavaa linssi muhennosta sieltä. Sitä pitää tehdä toistekin sillä oli todella helppo ruoka valmistaa ja näin kipeänä sitä arvostaa, sitä helppoutta meinaan.

Toinen blogi, jota seuraan säännöllisesti on amerikkalaisen vegaani äidin pitämä Vegan lunch box blogi. Nykyään sinne tulee vain harmittavan harvoin varsinaisia lounaita koska perheen poika on koti opetuksessa ja koulu lounaille ei ole tarvetta. Lounaiden sijaan blogista löytyy muuta mukavaa luettavaa ja toimii loistavana inspiraationa omaa lounaslaatikkoa täyttäessä. Aivan loistava blogi jos englanti vääntyy.

Tämän yön löytö oli vegaani isän pitämä blogi Vegan dad. (Miksi vain naisten pitäisi huolehtia perheen ruokailuista?) Siellä tuntuu olevan hyviä reseptejä kuvien kera. Varsinkin seitan resepteistä olin otettu ja kuvia katsellessa tuli sellainen olo, että noita pitää päästä kokeilemaan. Flunssan viemästä ruokahalusta huolimatta tuli nälkä niitä hienoja kuvia katsellessa ja mietintä myssy lähti käyntiin sen suhteen, että mikähän kaikki olisi sellaista mikä toimisi kylmänä lounaslaatikossa. (Mun on pakko löytää se ruokatermari.) Hauska blogi kuitenkin vegaaniperheen elämästä ruokailujen kautta kuvattuna, muutakin elämää mahtuu kuitenkin mukaan.

Blogeilu on mukava harrastus ja uusien mukavien blogien löytäminen on kivaa. Näin aloittelevana vegaanina ne toimivat myös monessa kohdassa tiedon saannin kanavana ja inspiraationa omassa keittiössä. Omiin ruokakaappeihin on eksynyt monta tuotetta sen johdosta, että niihin on sattunut törmäämään jossain blogissa. Kiitos siis kaikille jotka jaksavat blogejaan päivitellä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!!

Jätit kommenttia jokinaika sitten blogissani olevaan arvontaan =)

Toivoit vinkkejä vegaanisiin kakkukoristeisiin ja esim kermaa korvaavaa tuotta josta saisi kaunista jälkeä.

Lupaan yrittää ottaa selville onko mitään, mikä korvaisi esim kermaa pursotuksissa. Itse en valitettavasti tiedä mitään. GoGreen'in vaahtoutuvaa vaniljakastiketta olen kerran käyttänyt ja jämäköitin sitä vaniljakreemillä. Sillä saa kyllä pursotetuksi mutta ei niin kauniisti kuin kermalla .
Vaniljakreemissä on maitoproteiinia -> se taitaa tosin olla eläinperäinen tuote.

En kovin yvin tunne muutoinkaan tuota vegaanista-aluetta. Useimmat kaverini ovat lakto-ovoja joten siksi on ollut suteellisen helppoa eille näitä kakkuja valmistella =)

Oikein mukavaa syksyä =)

annika kirjoitti...

Vaihdathan blogini (Yrttipurkki maustehyllyssä) linkin uudeksi, osoite on nykyään http://yrttipurkki.blogspot.com Kiitti ja kiva että olen linkkilistallasi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Virpukka!

Loysin sinulta kommentin Vegan Lunch Boxin sivuilta. Nimestasi heti arvasin, etta sinun taytyy olla suomalainen. Ja kun sitten seurasin linkkeja kotisivullesi, niin sieltahan sitten paljastui, etta arvaukseni oli oikea. :-)
Asun Idahossa, USA:ssa ja olen ollut vegaani viitisen vuotta - kasvisyoja paljon kauemmin. Olin perheeni kanssa SUomessa viime kesana ja aitini osti Kaurakermaa, joka vaahtoutui muistaakseni loistavasti. Taalta Idahosta en ole vastaavaa loytanyt ja niinpa teen aina tofu toppingia. MMmmmmmm.
Jos haluat reseptin, lahetan sen miellani. :-)
Terveisin Terhi

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi kun laitoin googleen "laptop lunch". Menen kesäksi töihin sellaiseen paikkaan jossa minun täytyy syödä omia eväitä joka päivä ja nyt jo ahdistaa miten keksin hyviä eväitä... Aion tilata samanlaisen eväslaatikon kuin sinulla on ja toivoisin että laitat lisää vinkkejä eväistä:)