tiistai 16. syyskuuta 2008

Täytettyjä "simpukoita"


Tätä lounasta olen halunnut kokeilla siitä saakka, kun näin sen Vegan lunch box blogissa. Eli ensimmäisessä isossa rasiassa on isoja pastasimpukoita jotka on täytetty maissilla, tofutti tuorejuustolla ja pienellä siivulla feikki juustoa. Sen takana on verkkomelonista tehtyjä palloja. Pienessä rasiassa on takana yksi leipäviipale leikattuna neljään osaan ja etummaisessa rasiassa on maustamattomia cashew pähkinöitä ja pari pientä riisikakkua joissa on päällä tummaa suklaata. Lisänä on vielä herkkupalaksi tummasuklaa ja juomana suklaa soijamaito ja mehu.

Noi simpukat oli hyviä. Jatkossa sinne voi lykätä vaikka mitä täytteeksi ja tuoda vaihtelua sitä kautta. Noita melonipalloja olen kanssa ihaillut muissa blogeissa ja hyvin näytti toimivan tuossa omassakin. Toi rasia vetää noita palleroita yllättävän paljon. Leipäpalaset näyttävät tuossa kuvassa että ne tulee rasiasta ulos, mutta koska leipä oli niin pehmeetä, painautui se kasaan hyvin kun laittoi ton ison kotelon kiinni. En jaksanut kävellä tänään alas kahvioon syömään eväitä joten ne tuli popsittua käytävällä tunnin alkua odotellessa ja noi simpukat oli helppo syödä käsin. Tuorejuustokin oli sen verran jähmeää että se ei pursunnut ulos kun siitä puraisi. Kokonaisuudessaan tuo ruokamäärä jakaantui tänään taas kahdelle välitunnille ja tuntui ihan riittävältä. Se on yksi asia mikä on itse asiassa ton lounaslaatikon hyvä puoli, ei tarvitse syödä itseään ähkyksi sillä ruoka välitunnilla kun rasian sisällön voi jakaa niin monelle kerralle kuin itse haluaa.

1 kommentti:

Suvi kirjoitti...

Todella hyvä blogi sulla! Itsellä on tasan sama pohtiminen - mitä ottaa kouluun eväiksi. Onneksi meillä on sentään ruokalassa mikro, mutta usein ruokis tulee vietettyä jossain muualla, mikä hankaloittaa asiaa. Onneksi täältä saa vinkkejä!