maanantai 31. elokuuta 2009

Uusi syksy lähtee liikkeelle


Uusi syksy uusin kujein. Tänään oli ensimmäinen päivä koulussa ja eilisenä iltana tuli siis väsättyä eväät mukaan jotta jaksaa opiskella. Ekaa päivää siivittämään lähti pari myslinepparia, jotka sopivat lounaslaatikkoon kokonsa puolesta erinomaisesti, jäävuorisalaatilla ja tofutin cheddarin makuisella juustolla maustettuna. Sen lisäksi isomassa kannellisessa rasiassa oli GoGreenin mustikka jugurttia ja pienemmässä rasiassa pähkinöitä, puolet maapähkinöitä ja puolet cashew pähkinöitä sekä keksi. Lisäksi pakkasin mukaan yhden porkkanan pieniksi viipaleiksi siivutettuna. Juomana oli ihan vain vesi.

Pieniä ongelmia oli kamojen pakkaamisessa eilen mutta kun tajusi jättää pari rasiaa pois niin leivät mahtui hyvin sisään. Ruoka tuli jaettua taas useammalle välitunnille niin että verensokeri pysyisi tasaisena koko päivän. Noi nepparit oli loistavia tuonne laatikkoon ja jos ei jaksa alkaa leipomaan niin niitä voi hyvin käyttää pienten eväs burgereiden tekoon kun tila on tiukassa. Sen kyllä totesin päivän aikana kun niitä söin että ehkä hieman runsaammalla kädellä olisin voinut iskeä noita täytteitä sisään, mutta ehkä huomenna sitten. On ihanaa että noita soija ja muita jugurtteja alkaa tuleen kauppoihin isommissa purnukoissa sillä ne piener purkit ei mahdu kokonsa puolesta tuonne laatikkoon ja tuntuu niin turhauttavalta tyhjennellä niitä jugurttipurkkeja tohon siniseen rasiaan. Maun puolesta tuo GoGreen ei ole ehkä suosikkejani mutta kun se sattui olemaan tarjouksessa niin sitä sitten ostettiin. Pähkinöistä totesin että nekin voisi ehkä pakata tuollaiseen minigrip pussiin jolloin tuon rasian voisi ehkä käyttää johonkin muuhun. Sisältö sinänsä piti täytenä pävän ja oli ihan riittävä. Voisi sanoa että oli sellainen neljän tähden laatikko tänään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuollasia ihania lounaslaatikoita saa? :) ihana inspiraatio tuli katsellessa sinun blogia. aloitteleva vegaani olen myös.:>

Virpukka kirjoitti...

Noita lounaslaatikoita saa tilattua joko suoraan Jenkeistä, tuossa sivun reunassa on obento laptop lunch box firman sivustoon linkki. Niiden sivuilta löytyy linkit Eurooppalaisille toimittajille joista sillä Hollantilaisella firmalla on monipuolisin valikoima. Tolle laatikolle kandee hankkia kyl sit sen mustan pussukan sijaan se laukku mihin mahtuu juomapullo mukaan myös sillä se on vuorattu niin että se pitää ne geelipakkaukset kylminä pidempään. Samaten ne pakastettavat geelipakkaukset kandee ostaa tuolta sillä ne on huomattavas tavallisia Suomessa myytäviä kylmäkalleja parempia.